Prace Interwencyjne

• Autor wątku Autor wątku damian1377
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damian1377

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam znalazłem pracodawcę, który zgodził się zatrudnić mnie w ramach prac interwencyjnych. Jednak po kilku dniach zmieniłem zdanie ponieważ mam inny pomysł na siebie. Dodam, że podałem temu panu swoje dane, a on złożył wniosek w biurze pracy dodatkowo przeszedłem u niego w zakładzie szkolenie BHP.
W biurze pracy nie podpisywałem żadnych dokumentów, ani nie odebrałem żadnej decyzji.
Moje pytanie brzmi czy mogę zrezygnować z tych prac interwencyjnych ?
P.S pracę miałbym zacząć od 1.03.2018
Dziękuje za odpowiedzi

Dziękuje za odpowiedź, rozumiem, że mogę zrezygnować bez żadnych poważnych konsekwencji ? liczę się z tym, że bede musial pokryć koszty związane ze szkoleniem z zakresu BHP

Nic nie zwracasz - ryzyko pracodawcy

Ale jeśli PUP wezwie Pana w celu przedstawienia oferty prac interwencyjnych, to nieuzasadniona odmowa przyjęcia oferty pracy skutkuje utratą statusu bezrobotnego. Na 120, 180 lub 270 dni.

Witam ponownie, byłem dzisiaj w PUP w którym jestem zarejestrowany. Ze strony PUP nie było żadnych problemów, natomiast gdy poinformowałem pana u którego miałem pracować w ramach prac interwencyjnych ten zażądał ode mnie zwrotu 100 zł za przebyty kurs BHP. Czy mam zapłacić w/w kwotę ?

Powrót