Prace społeczne - szkoła.

• Autor wątku Autor wątku Crudo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Crudo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam, aktualnie mam lat 18 i jestem uczniem liceum, ostatnim razem miałem całkiem nieprzyjemną sytuację, mianowicie - zostałem "poczuty" przez dyrektora szkoły papierosami, a karę jaką mam wykonywać jest "sprzątanie i pomaganie sprzątaczkom w szkole" wszystko jest do zrozumienia aż do momentu w którym dowiedziałem się ile owa kara ma trwać i ile.
Karę mam odbywać codziennie (nie licząc weekendów) do godziny 20:00 aż do świąt wielkanocnych, i tu pojawia się moje pytanie, jest to całkowicie legalne i zgodne z prawem? Chodzi mi o godzinę kary, bo jak każdy wie, liceum to nauki jest sporo, a do domu wracam niestety o godzinie 21:00.
Przy okazji chciałbym zapytać o jeszcze jedną rzecz, nasza szkoła w niektórych przypadkach wystawia mandaty za palenie na terenie szkoły o wysokości 50 zł, ma do tego prawo? Oczywiście mandaty są wystawiane bez jakiegokolwiek podpisu policji, straży miejskiej czy urzędu miasta.
Pozdrawiam

Jak czujesz sie pokrzywdzony napisz do kuratorium o wyjasnienie. Gdy ja chodzilem do szkolki, tez koledzy i kolezanki zostawali po lekcjach na sprzatanie za palenie w czasie przerw. I nikt nie narzekał, że późno wraca, że nie ma czasu się uczyć. Szkoła nie ma prawa wystawiać "mandatów". Jak wyglada taki kwitek, i jaki jest jego tytuł?

Powrót