D
Draco82
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Mam następujący problem z pracodawcą a mianowicie złożyłem wypowiedzenie dnia 04.07.2016. Mam miesięczne wypowiedzenie od 15.07 do 14.07. Moja praca nie jest na pelny etat i mam w umowie 112 godzin miesiecznie od poniedziałku do piątku. Wychodzi dziennie 5 godzin 36 minut plus godzina przerwy. Do tej pory pracowałem od godziny 9:00 do 15:36, tak podpisywalem liste obecnosci. Po zlozeniu wypowiedzenia pracodawca chce mi zmienic godziny pracy od 10:00 do 16:36 koliduje to natomiast z moim życiem prywatnym bo nie bede mial jak odebrać dziecka ze żłobka. Czy ma takie prawo?
Czy pracując poniżej 6 godzin dziennie muszę robić przerwe w pracy, wyczytałem ze przerwa przysługuje powyżej 6 godzin ale nigdzie nie pisze czy musze miec przerwe poniżej 6 godzin, czy jest jakiś przepis który to reguluje?
Czy pracując poniżej 6 godzin dziennie muszę robić przerwe w pracy, wyczytałem ze przerwa przysługuje powyżej 6 godzin ale nigdzie nie pisze czy musze miec przerwe poniżej 6 godzin, czy jest jakiś przepis który to reguluje?