Pracodawca chce zeskanowac moja karte bankowa inaczej mi nie zaplaci! Pomocy

• Autor wątku Autor wątku Bohun333
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bohun333

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, otóż spotkałem się z dość nietypową sytuacją. Niedawno zostałem zatrudniony w hotelu jako housekeeper. Ofc dane do wypłaty nr konta code sort itp, spoko.
Kobieta chce również zeskanować moją kartę bankową z obu stron dla councilu, żeby potwierdzić że to rzeczywiście moje konto. Argument główny dla niej jest taki, że dopóki nie dam karty do zeskanowania to nie otrzymam wypłaty.
Czy ktoś się spotkał z tego typu pracodawcą, który żądał okazania karty bankowej do zeskanowania? Dla mnie to jest bardzo dziwne, moi znajomi, którzy tutaj są wiele lat też o tym pierwsze słyszą więc stąd pytanie czy to jest bezpieczne w jakikolwiek sposób.

Dzięki takiemu skanowi można potem bez problemu płacić Twoją kartą. Numer karty nie pozwala ustalić numeru konta.

Bron Boże nie dawaj karty do zeskanowania !

Pokaz jej list ktory dostales kiedy otrzymales karte i pin - to jej w zupełności powinno wystarczyć gdyz tam sa Twoje dane.

Jezeli nie, to zapytaj na jaki regulamin albo na jakie prawo sie powoluje - gdyz zapewnie nie ma takiego albo jest w jej umyśle.

Bohun333 napisał:
karty bankowej do zeskanowania
Absolutnie nie ma do tego prawa, a Ty nie masz obowiązku dawać kartę do skanowania, wręcz nie wolno ci tego robić ! Ze względów bezpieczeństwa.
Bohun333 napisał:
że to rzeczywiście moje konto.
Bzdurne uzasadnienie.

Powrót