G
gre
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
witam..pracowalem w uk przez rok dla pewnej firmy..tydzien w tydzien bylem nieswiadomie oszukiwany..pracodawca nie placil mi za wszystkie przepracowane godziny, znalazlem w jego biurze segregator z wydrukami z maszyny "clock in..clock out"...na wydruku jest czarno na bialym, ze przepracowalem powiedzmy 77h, a zaraz obok jest recznie napisane 70 i tyle tez widnieje na payslipie za ten tydzien-dodam, ze maszyna automatycznie odlicza przerwy na lunch wiec te 77h to "total" za ktore powinien mi zaplacic...zrobilem sobie kopie tych wydrukow prawie z calego roku, prawidlowosc powtarza sie tydzien w tydzien..w sumie oszukal mnie na okolo kilkaset godzin...czy jest cos co moge z tym zrobic, czy moge sie ubiegac o zwrot pieniedzy za te godziny oraz czy moge sie ubiegac o ewentualne odszkodowanie za to ze przez rok bylem oszukiwany??? czy te wydruki w polaczeniu z payslipami sa wystarczajacym dowodem...dodam ze pracodawca placil mi tax oraz NI wiec praca byla legalna, z tym, ze umowy nigdy do podpisania nie otrzymalem...z gory dziekuja za jakiekolwiek porady