B
beata900
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Proszę o radę. Nie znam się w ogóle na przepisach prawa pracy. Mój pracodawca u którego pracuję od ponad 3 lat na czas nieokreślony w ten piękny wigilijny dzień oświadczył mi i mojej koleżance z pracy, że nas zwalnia. Może przybliżę trochę sytuację. Ów pracodawca jest właścicielem dwóch stoisk handlowych gdzie zatrudnia 5 osób (w tym jedna na urlopie macierzyńskim). Dwie osoby pracują w jednym centrum handlowym a ja z koleżanką w innym centrum. Nasze stoisko będzie istniało nadal, jednak to z pierwszego centrum jest likwidowane. Dwie dziewczyny zostają w pracy i będą pracowały na naszym stoisku a my zostajemy zwolnione. Jeszcze nie otrzymałyśmy wypowiedzenia, ale wiemy że w poniedziałek będziemy musiały taki dokument podpisać. Szef zaznaczył że wypowiedzenie to musi być zawarte na mocy porozumienia stron. Obawiam się że w takim przypadku nie będzie mi przysługiwał zasiłek dla bezrobotnych. Czy to prawda? Czy mogę się nie zgodzić na podpisanie tego wypowiedzenia? Proszę o pomoc ponieważ mam mało czasu... Co mam robić? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.