to co do tego, ale bazując na opisie
Rewe napisał:
i mając na uwadze o co zapytałem, gdzie moje pytanie bazowało na tym:
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
.Gdzie może wejść to o czym wcześniej napisał victro.jan tj,
Art. 270. kk
§ 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
ale i może też pojawić się i takie coś co do "ochroniarza a tam np. "stanowisko", jednakże to będzie zależało od okoliczności ... ale gdybać, rzeźbić można, tylko w jakim celu ?
Art. 61. kw
§ 1. Kto przywłaszcza sobie stanowisko,
tytuł lub
stopień albo publicznie używa lub nosi odznaczenie, odznakę, strój lub mundur, do których nie ma prawa, podlega karze grzywny do 1000 złotych albo karze nagany
Jednakże !! to wszystko zależy już od tzw okoliczności faktycznych, ale najpierw ktoś musiałby zainicjować temat w kierunku o jaki pytasz i dopiero wtedy przeprowadzone postępowanie wykaże w takim lub innym kierunku.
Poszczególne pojęcia w 61 mają swoje "definicje".
Może wejść także i takie coś,
Art. 271. kk
§ 1. Funkcjonariusz publiczny lub
inna osoba uprawniona do wystawienia dokumentu, która poświadcza w nim nieprawdę co do okoliczności mającej znaczenie prawne, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5
... ale ... jak wyżej.
Dlatego zapytałem na rodzaj "kartoniku" tj czy odpowiada temu z załącznika do rozp., a co tutaj wkleiłem, a co np warunkowałoby podjecie tematu w kierunku np tego podrobienia dokumentu... inne. Wszystko do czasu tj do kiedy nie wydarzy się coś negatywnego, a gdzie gość był tym "ochroniarzem" z nazwy, a nie z uprawnień. Wtedy będzie ....
Dziwne, bo w tych czasach wyrobienie uprawnień "ochroniarza", to nic większego.
A gdybyś chciał się bardziej wgłębić w tym ewentualnie szukać jakiś tzw kruczków, to m.in. ustawa o ochronie osób i mienia, rozp. Kursy, szkolenia są tak prowadzone że tylko naprawdę ktoś nie ogarniający by nie zdał.