praktycznie monopolista sprzedaje szajsmetal jako brąz

• Autor wątku Autor wątku sledctwo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sledctwo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Prowadząc swoje hałupnicze badania rynkowe w terenie, (na cmentarzach), zauważyłem że prawie wszystkie ozdoby metalowe są zrobione z tak zwanego szajsmetalu jest to stop cynku i aluminium, który po kilku latach zaczyna się rozpadać, kosztuje (8,50 za kilogram).
Prawie wszstkie te elemęty są zrobione przez jedną firme, niewiem czy moge wymienić nazwe.
Firma ta reklamuje te produkty na swoich stronach internetowych jako odlewy z brązu który jest wielokrotnie droższy (140zł za kilogram w zakupie i obróbce, ale równiesz, śmiało można powiedzieć, materiał ten jest nieskończenie bardziej trwały. niektórzy sprzedawch na allegro piszą że test to "wykonane z włoskiej metaloplastyki"

Chciałem się zająć produkcją takich elemętów, lecz w takich warunkach konkurowanie z taką firmą prawdziwymi produktami wydaje się niemożliwe, a takim oszustwem nie chcę się zajmować mimo, że byłoby to extremalnie lukratywne

Co można z tym zrobić? Gdzie to zgłosić żeby to nieprawdopodobne złodziejstwo ukrucić raz na zawsze?

firma mieści się we Włoszech.

Powrót