praktyka zawodowa

• Autor wątku Autor wątku haosu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

haosu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witajcie :) Mam pewien problem i nie ukrywam że jest on dość skomplikowany a dla mnie to już w ogóle czarna magia a więc :

Odbywałem praktyki zawodowe we Francji w październiku 2013r a więc w rokou szkolnym 2013/2014 , uczęszczam do technikum hotelarskiego i odbywałem praktyki w hotelu/ośrodku wypoczynkowym który spełnia wymagania odnośnie przyjmowania praktykantów zresztą moja szkoła sama mnie tam wysłała no i niedawno dowiedziałem się że dyrektor szkoły poinformował mnie że muszę jechać tam jeszcze raz na praktyki w to samo miejsce z tym że w maju tego roku ponieważ w innym wypadku nie zaliczy mi roku z tym że praktyki miałem zaliczone oczywiście w październiku i mam lub też mogę mieć całą dokumentacje i moje pytanie brzmi czy jest to zgodne z prawem i czy mam obowiązek odbyć "ponowne praktyki" bez powodu ku temu ? co mogę zrobić w takiej sytuacji ?

Dlaczego w październiku 2013 odbywałeś praktykę? Ile czasu ona trwała? Czy to była praktyka zawodowa czy zajęcia praktyczne?

Odbywałem praktykę w październiku ponieważ w takim terminie szkoła zaoferowała wyjazd na praktykę zawodową we Francji , trwała ona normalnie 5 tygodni około 160h pracy było.

A czy nie chodzi tu tym razem o zajęcia praktyczne a nie praktykę zawodową?
Jeżeli zajęcia praktyczne - to decyzja dyrektora zasadna. Jeżeli praktyka zawodowa, należy sprawdzić ile godzin praktyki zawodowej przewiduje program nauczania w twojej szkole dla twojego zawodu.

Powrót