Praktykant i praca we wakacje

• Autor wątku Autor wątku Opisuk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Opisuk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. W czerwcu zakończyłem szkolę zawodową i dostałem normalnie 5 z praktyk u pracodawcy z zawodu piekarz. Konkretnie chodzi mi o umowę mam umowę do końca sierpnia. Kolega z pierwszego roku wziął sobie lipiec i ja mam teraz sierpień, chodzę już 2 tygodnie ale niestety muszę iść jutro do normalnej pracy bo potrzebuje pieniędzy a jako praktykant sami wiecie, że kokosów nie ma i nie wiem co teraz zrobić. Jeśli nie pójdę jutro na praktyki będę mial jakieś konkretne konsekwencje tego? Co może się stać? Zostanę zapisany na egzamin? Dziękuję z góry i liczę na pomoc! Pozdrawiam.

opisuk napisał:
w czerwcu zakończyłem szkolę zawodową i dostałem normalnie 5 z praktyk u pracodawcy z zawodu piekarz. Konkretnie chodzi mi o umowę mam umowę do końca sierpnia.
a egzamin KIEDY?

MASZ PRZECIEŻ URLOP

Tak miałem cały lipiec wolny ktorego nie wybieralem. Chodzę cały miesiąc już został tydzień ale najchętniej poszedlbym do innej pracy bo ta po prostu mi nie odpowiada. Egzamin będę miał gdzies w październiku nas (piekarzy) biorą na końcu bo jest najmniej na egzamin już zostałem zgłoszony. Chciałbym zapytać czy będę miał jakieś konsekwencje jak nie pójdę ten ostatni tydzień na praktyki? Mogą dac mi dyscyplinarne?

Powrót