Z
zonkil
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Ostatnio mam kilka dylematów. Dodaję całe odcinki filmów dokumentalnych z National Geographic Channel oraz Discovery Channel. I pytanie jest takie kto ponosi odpowiedzialność w przypadku naruszenia praw autorskich? Czy mogę dodawać na YouTube te filmy? Oczywiście serwis ich nie usuwa przy niektórych umieszcza coś takiego:
Chce się prawnie dowiedzieć jak to wygląda.
Dziękuję.
Kod:
Twój film wideo .................................................................. może zawierać treść, która należy do tych właścicieli treści lub jest przez nich licencjonowana:
Właściciel treści: Discovery Communications Typ: Treść wizualna
Co należy zrobić?
Nie jest wymagane żadne działanie. Film jest nadal dostępny na całym świecie.
Co mogę zrobić w związku ze stanem mojego filmu wideo?
Pamiętaj, że stan filmu wideo może ulec zmianie, jeśli zasady wybrane przez właścicieli treści zostaną zmienione. Warto okresowo sprawdzać, czy zostały udostępnione nowe opcje.
W pewnych okolicznościach możesz zakwestionować to roszczenie dotyczące praw autorskich. Te okoliczności są następujące:
Treść została nieprawidłowo zidentyfikowana i w rzeczywistości stanowi wyłącznie Twoje dzieło.
Uważasz, że sposób użycia nie narusza praw autorskich (np. jest to dozwolone użycie w rozumieniu polskiego prawa).
Faktycznie masz licencję właściciela na użycie tej treści.
Chce się prawnie dowiedzieć jak to wygląda.
Dziękuję.