Prawa Autorskie Czy w tej sytuacji złamie prawa Pilna szybka odpowiedź !!!

• Autor wątku Autor wątku adrian3224
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adrian3224

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Mam takie pytanie posiadam stronę i chciałem umieści na niej pliki z turtialami mojego autorstwa np do obsługi nero lub innych programów i czy w takim wypadku łamie prawo o prawach autorskich i czy mogę ponieś kare za taką działalność wspomną że chcę wstawić tę pliki za drobną opłatą ale wszystko co się tam znajdzie bendzie mojego autorstwa zdjęci również z tym programem. Jest to dlamnie ważne bo nie chce ponieś żadnych konsekwencji prawnych.I jak nie bende mógł tego zrobić bez wiedzy autorów to jak mogę uzyskac prawo do tworzenia takiej działalności prawnie jakich papierów potrzebować bendę Bardzo prosze o szybki kontakt zemna np przez meila mlody3224@o2.pl bardzo mi na tym zależy

w Tym wątku chodzi mi jedynie czy mogę tworzyć turtiale z programem do którego nie posiadam praw autorskich i czy jak wstawię ten np filmik z tym programem jak go obsługiwać i w ogóle na stronę za jakąś symboliczną sumę do pobrania to czy nie złamie praw aautorskich tego programu a jeżeli jest takie prawo że nie mogę go wstawić to co muszę posiadać żeby coś takiego zrobić.

1. Czy masz wykupioną licencję komercyjną na te programy (lub są one darmowe do użytku komercyjnego)?

2. Jeśli nie, i działasz na trialach lub wersjach do użytku domowego, to jest kwestia czy takie wykorzystanie nie podpada przypadkiem pod użycie komercyjne. Według mnie tak.

Powrót