Prawa autorskie dotyczące projektu superauta

• Autor wątku Autor wątku Elementalx7.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Elementalx7.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!

Pod koniec technikum graficznego jak prace końcową stworzyłem design egzotyka (Super auta). Posiadam szkice, rysunki techniczne, logo, nazwę oraz ukończony projekt w 3D jak i wydrukowany także drukarką 3D.

W tym roku mam zamiar zgłosić się z projektem do pewnej firmy która działa w branży motoryzacyjnej. Jak na razie firma raczkuje i posiada jednego super cara który wyglądem nie powala (opinie setek osób). Auto które stworzyłem podobało się ~98% osób a było ich z 60 - 120.

Chcę spróbować swoich sił i zgłosić się z projektem ale obawiam się oszustwa, że właściciel po marudzi a potem za parę lat zacznie seryjnie produkować pojazd bez mojej wiedzy. Jak zabezpieczyć taki projekt (Sam design ew. może i markę) ? I czy w ogóle muszę. Posiadam z dobre 20 - 30 osób które potwierdzi, że sam pracowałem nad projektem i że należy do mnie.

Auto wyglądem nie przypomina żadnego auta typu Lamborghini, Ferrari, McLaren itd.. Bardzo długo mi zajęło znalezienie takiego unikalnego wygląda dzięki któremu ktoś nie będzie mógł powiedzieć "Przypomina mi X", "Podobny do X"

Pozdrawiam i liczę na jakieś rady / pomoc ! :)

Powrót