prawa do loga

• Autor wątku Autor wątku wiciu010
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wiciu010

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Robię stronę internetowa o wydarzeniach muzycznych (koncerty, imprezy). w jedym z działów chce opisać kilka imprez, podając takie informacje jak: miejsce, termin, kto wystapi, bilety, jak dojcechac, ogolne info dodatkowo chcialbym umiescic logo tej imprezy czy moge to zrobic nie pytajac o zgode organizatorow?

Ja bym nie pytał, tylko dodał w stopce napis: "Wszystkie loga i znaki towarowe są zastrzeżonymi znakami należącymi do ich właścicieli" i sprawa jest jasna.

[cytat="pytanko":1pbvznu0]Ja bym nie pytał, tylko dodał w stopce napis: "Wszystkie loga i znaki towarowe są zastrzeżonymi znakami należącymi do ich właścicieli" i sprawa jest jasna.[/cytat:1pbvznu0]

a jeśli chodzi o zdjęcia? to mogę je umieścić i napisać że autorem jest taka i taka strona?

[cytat="wiciu010":2e85eor0][cytat="pytanko":2e85eor0]Ja bym nie pytał, tylko dodał w stopce napis: "Wszystkie loga i znaki towarowe są zastrzeżonymi znakami należącymi do ich właścicieli" i sprawa jest jasna.[/cytat:2e85eor0]

a jeśli chodzi o zdjęcia? to mogę je umieścić i napisać że autorem jest taka i taka strona?[/cytat:2e85eor0]

Jasne, myślę że spokojnie tak, podajesz źródło i autora.

To jest forum prawne? Ludzie zastanówcie się co innym doradzacie! Wiciu - nie możesz.

Powrót