Prawa dziadków do wnuka

• Autor wątku Autor wątku julita65
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

julita65

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam na imie Julita i ma takie zapytanieie zarazem problem,jestem mezatka i mam 3 letniego synka jestem w stałym zwiazu mąz nie pracuje je tez nie ale ostatnio pojawiła sie szansa wyjazdu do Anglii do pracy, podjełam odpowiednie kroki oczywiscie wszystko co robiłam to za pozwoleniem i zgodą meza on o wszystkim wiedział.
wszystko bylo juz załatwione i nagle zaczol sie koszmar zaczeli sie tym interesowac rodzice i tesciowie,zaczynaja mnie straszyc ze jak pojde do pracy pozbawia mnie praw do mojego synka i ze go osieroce ,jestem dorosła mam 26 lat
Moja sytułacja finansowa nie jest dobra i taki wyjaz napewno by ja poprawił,oczywiscie praca jest legalna wiemy wszyscy jaką mam szanse na dorobienie sie w Polsce i stąd moje zapytanie
1.Jakie maja prawa dziadkowie do mojego dziecka
2.Cz moga mi ograniczyc prawa do mojego dziecka
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Julita

[cytat:1tk4k5qq]
Jakie maja prawa dziadkowie do mojego dziecka
[/cytat:1tk4k5qq]
Można by rzec, że żadne chociaż mogą sądownie domagać się regulacji widzeń, jeśli to służy dobru dziecka.[cytat:1tk4k5qq]
Cz moga mi ograniczyc prawa do mojego dziecka
[/cytat:1tk4k5qq]
Moga próbować, ale w tej konkretnej sytuacji nie widzę żadnych podstaw do takiego działania, co nie oznacza, że tak łatwo zrezygnują z tego pomysłu.

Prawa rodzicow a prawa dziadków

Jakie kroki musiala bym podjac zeby postwic na swoim i nie zrazic do siebie rodzicow i tesciow

To jest delikatna materia a pogodzić wodę z ogniem, hmmm trudna sprawa.
Musi im Pani jakoś wyperswadować ten pomysł i zapewnić, że chce jednak utrzymać dobre stosunki ze wszystkimi, dla dobra syna i wnuka.
Wojna o niego będzie bardzo złym rozwiązaniem, szczególnie jeżeli wszyscy macie na uwadze jego dobro, a nie stawianie swoich interesów nad interesem dziecka i wnuczka.

Powrót