prawa ojca w uk

• Autor wątku Autor wątku hadrian23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hadrian23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Byc moze obeznany temat ale mam dziwny przypadek,Sytuacja wyglada, nastepujaco, przedstawie w skrocie. Mieszkalismy razem, dziecko sie urodzilo poklocilismy sie a ona sie wyprowadzila wraz z dzieckiem do rodzicow, zabierajac wszystko rzeczy dla dziecka ktore ja kupilem, wiadoma sprawa, nie bede zalowal na swoje dziecko po to to kupilem. Jednakze ustalilsmy imie dla dziecka a ona je zmienila, czy to zgodne z prawem?, oraz pow ze da dziecku swoje nazwisko, po za tym nie odbiera tel nie odpisuje na wiadomosci, co robic , nie chce stracic mozliwosci widywania sie z dzieckiem.

Przykro mi ze zaistniala taka sytuacja, jesli masz adres gdzie obecnie mieszka, wyslij jej list ze chcesz sie spotkac i ustalic polubownie widywanie z dzieckiem, ze chesz uczestniczyc w wychowywaniu dziecka. Jesli nie uda sie wam dogadac, bedziesz mogl wniesc sprawe do sadu o widywanie sie z dzieckiem. Rozumiem, ze na certyfikacie urodzenia widniejesz jako ojciec?

Na jakim poziome jest twoj angielski? Bardzo ciekawy i pomocny link dla 'ojcow' w sprawie opieki nad dziecmi i wszystkimi linkami i krokami. W razie czego sluze pomoc w tlumaczeniu

How Visitation Rights Work For Fathers

Powrót