Prawa ucznia - nieprzyjęta praca

• Autor wątku Autor wątku kakao009d
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kakao009d

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam pytanie odnośnie praw ucznia...

W poprzedni wtorek mieliśmy mieć sprawdzian z historii. Na szczęście pani zrezygnowała z sprawdzianu, ale za to mieliśmy wykonać krzyżówkę z II wojny światowej. Następną lekcję mieliśmy mieć w czwartek, ale tego dnia pani miała gdzieś jechać. Wiedząc o tym nie wzięłam książek z tego przedmiotu, a w tym i krzyżówki. Okazało się, że pani przyszła przed lekcjami i zaczęła zbierać krzyżówki zanim pojedzie. Uznałam wtedy, że no cóż oddam we wtorek. Przecież nie wiedziałam, że w ogóle będzie tego dnia w szkole. A więc na wtorek (znaczy dzisiaj) przyniosłam zaległą krzyżówkę, ale pani odmówiła jej przyjęcia, twierdząc, że skoro nie oddałam wtedy kiedy wszyscy, to ona mi jej nie sprawdzi.

Chciałabym wiedzieć, czy pani ma prawo odmówienia mi sprawdzenia tej krzyżówki, tym bardziej, że dostałam 1, chociaż chciałam oddać pracę. :-(

Termin oddania pracy juz minął. Miałaś obowiązek przynieść pracę wtedy, kiedy był termin oddania, tak jak reszta klasy. Nauczycielka stwierdziła, zgodnie z prawdą, że nie masz pracy i wstawiła ci 1. Od jej dobrej woli zależy, czy zechce sprawdzic twoja krzyżówkę czy nie. Jak widac nie chciała.

kakao009d napisał:
Wiedząc o tym nie wzięłam książek z tego przedmiotu, a w tym i krzyżówki.
Zle, ze nie wzielas:( Teraz popros Pania o przyjecie pracy i powiedz jak naprawde bylo:)
Licze, ze Ci sie uda. Powodzenia i daj znac jak bylo.

kakao009d napisał:
Następną lekcję mieliśmy mieć w czwartek, ale tego dnia pani miała gdzieś jechać. Wiedząc o tym nie wzięłam książek z tego przedmiotu, a w tym i krzyżówki.

skoro termin oddania krzyżówki był wyznaczony na ten dzień ,to dziebie guzik powinno obchodzić czy nauczycielka miała gdzieś wyjechać czy nie....twoim obowiązkiem było przynieść krzyżówkę...
rownie dobrze krzyżówki mogła zebrać osoba będącą na zastępstwie, dyrektor szkoły czy inna wyznaczona osoba

Witaj,
dziwne, że jaki jedyny nie wziąłeś tej pracy, a cała klasa wzięła ze sobą.:cool:

kakao009d
Kobieta.gif

icon1.gif
Prawa ucznia - nieprzyjęta praca

Prawem ucznia jest wykonywanie obowiązków ucznia. :)
Podstawowym obowiązkiem ucznia jest nauka.

Powrót