K
Kleks112
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 36
Telefon zepsuł się 3 raz, i zażądałem zwrotu ceny, jednak dostałem odmowę pomimo oczywistej wady. Oddaje 3 raz zepsuty telefon do serwisu i 3 raz dostaję "wady nie stwierdzono" i telefon wraca naprawiony. Czy serwis może zmówić się ze sklepem i po cichu wymieniać części(bo niby jak mam to sprawdzić, że coś naprawiano?) po czym informować, że reklamacja odrzucona?
Ze sklepu dostałem takie oto pismo:
Jakie pismo im przedstawić, aby dostać zwrot ceny?
edit
Sprzedaż konsumencka, forma sporządzania reklamacji: rękojmia w 3 reklamacjach, przy czym w 2 pierwszych nastąpiła milcząca zgoda na naprawę, gdyż został przekroczony termin 14 dni na odpowiedź.
Ze sklepu dostałem takie oto pismo:
W odpowiedzi na złożoną reklamację uprzejmie informujemy, że zgłoszone żądanie reklamacyjne nie może być uwzględnione.
Przeprowadzona weryfikacja podanej w zgłoszeniu reklamacyjnym wady towaru nie potwierdziła jej występowania. Reklamowany towar jest zgodny z umową, wolny od wad, za które Sprzedawca ponosi odpowiedzialność. W zaistniałych okolicznościach nie jest możliwe załatwienie reklamacji w oczekiwany sposób.
Jakie pismo im przedstawić, aby dostać zwrot ceny?
edit
Sprzedaż konsumencka, forma sporządzania reklamacji: rękojmia w 3 reklamacjach, przy czym w 2 pierwszych nastąpiła milcząca zgoda na naprawę, gdyż został przekroczony termin 14 dni na odpowiedź.
Ostatnia edycja: