Prawo administracyjne (spółdzielnia)

• Autor wątku Autor wątku evanovsky
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

evanovsky

Użytkownik
Odpowiedzi
52
Dzień dobry,
Mam pytanie odnośnie prawa administracyjnego.
Zgłosiłem się jakiś czas temu do spółdzielni w celu rozwiązania problemu blokowania mojej bramy wjazdowej na drodze wewnętrznej. Prosiłem o zamontowanie stosunkowego oznaczenia tak, aby oficjalnie przed moją bramą widniał zakaz parkowania, albo chociaż o oznakowanie drogi znakami które umożliwia interwencję policji gdy ktoś zablokuje mi wjazd do posesji.

Bardzo nie miła Pani w spółdzielni - odpowiedzialna za tą drogę - powiedziała „to nie mój problem że pana zastawiają” - spotkałem się naprawdę ze szczytem chamstwa.

Napisałem oficjalny wniosek do spółdzielni w którym wnioskuję o konkretne oznakowanie drogi. Minęło (na ten moment) 48 dni od złożenia wniosku i pozostałem bez odpowiedzi. Domyślam się że Pani ma ten temat w d***e i nie zamierza nawet oficjalnego pisma przyjąć.

Czytałem że to niezgodne z prawem żeby organ publiczny nie odpowiadał na wnioski. Zwłaszcza że minęło 48 dni - czyli kawał czasu.

Gdzie mogę tą sprawę zgłosić / kto jest mi w stanie pomóc w rozwiązaniu tej sprawy i czy mogę złożyć skargę na panią ze spółdzielni ?

Powrót