U
ukasz1989
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam
Dwa dni temu podczas jazdy na snowboardzie złamałem rękę(gips na min miesiąc). Mam wykupiony karnet na siłowni Gravitan w Warszawie, pobierają oni opłatę z karty automatycznie na początku miesiąca. Poinformowali mnie iż nie ma możliwości wzięcia urlopu bo miesiąc już się zaczął i nie mają możliwości zwrotu środków, no trudno. Ale czytając ich regulamin:
1) Idę wypowiedzieć umowę i płacę jeszcze za cały luty i marzec i jestem zadowolony i ogolony.... czy
2) wypowiadam im dziś umowę i po dwóch miesiącach zwracają mi za niewykorzystany czas??
Dwa dni temu podczas jazdy na snowboardzie złamałem rękę(gips na min miesiąc). Mam wykupiony karnet na siłowni Gravitan w Warszawie, pobierają oni opłatę z karty automatycznie na początku miesiąca. Poinformowali mnie iż nie ma możliwości wzięcia urlopu bo miesiąc już się zaczął i nie mają możliwości zwrotu środków, no trudno. Ale czytając ich regulamin:
Postanowiłem rozwiązać umowę i tutaj moje pytanie jak rozumieć ten regulamin:2. Klient lub Członek Klubu ma prawo do rozwiązania umowy za uprzednim dwu - miesięcznym wypowiedzeniem ze skutkiem na koniec każdego miesiąca członkostwa z powodu:
a) nagłej choroby uniemożliwiającej dalsze uczęszczanie na zajęcia lub korzystanie z usług Klubu. Dla skutecznego wypowiedzenia umowy wymagane jest załączenie odpowiedniego
zaświadczenia lekarskiego.
b) zmiany miejscowości, w której Członek Klubu zamieszkuje na miejscowość, w której nie jest prowadzony Klub.
c) utraty pracy.
W każdym wypadku skutecznego rozwiązania umowy członkowskiej zwrot wniesionej przez Członka Klubu opłaty za okresy niewykorzystanego członkostwa nastąpi w terminie 14 dni od upływu
okresu wypowiedzenia.
1) Idę wypowiedzieć umowę i płacę jeszcze za cały luty i marzec i jestem zadowolony i ogolony.... czy
2) wypowiadam im dziś umowę i po dwóch miesiącach zwracają mi za niewykorzystany czas??