M
martasss
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
12.02. kończę urlop rodzicielski. Jestem zatrudniona na czas nieokreślony. W trakcie mojego urlopu firma przestała funkcjonować - nie jest w stanie likwidacji, ani nie ogłoszono upadłości, jednak nie ma żadnego przychodu (firma A) . Założono drugą spółkę o takim samym zakresie działalności(firma B). Zaproponowano mi rozwiązanie umowy za porozumieniem stron z firmą A, a żebym 3 miesiące (okres wypowiedzenia, który powinien mi przysługiwać gdyby mnie zwolnili w firmie A) przepracowała w firmie B na umowę zlecenia z zachowaniem wynagrodzenia z firmy A. Rozliczą również przysługujący urlop wypoczynkowy, łącznie z tymi 3 miesiącami, mimo że w innej firmie i na zlecenie.
Wszystko dlatego, że w tej firmie A nie mają żadnych środków na wypłatę.
Czy po tych 3 miesiącach umowy zlecenia będzie mi przysługiwał zasiłek dla bezrobotnych, jeżeli teraz rozwiążę umowę z firmą A za porozumieniem (zakładając, że UP nie znajdzie od razu pracy dla mnie)?
Wszystko dlatego, że w tej firmie A nie mają żadnych środków na wypłatę.
Czy po tych 3 miesiącach umowy zlecenia będzie mi przysługiwał zasiłek dla bezrobotnych, jeżeli teraz rozwiążę umowę z firmą A za porozumieniem (zakładając, że UP nie znajdzie od razu pracy dla mnie)?