Prawo Jazdy egzamin?

• Autor wątku Autor wątku grzeci
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzeci

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie, temat prawdopodobnie wałkowany wielokrotnie, no ale co zrobić. Sprawa wygląda tak.
W 2003r. zostałem zatrzymany w stanie nietrzeźwym przez policje prowadząc samochód. Procedura standardowa- sąd, 3 miesiące na 2 lata, jakas kara finansowa (niepamiętam ile) I odebrane Prawo Jazdy na rok.
Po około 11 miesiącach od wyroku dostałem skierowanie z Urzędu miasta na badanie psychotechniczne. Oczywiście wynik badan negatywny (Podobno to normalne w tej przychodni, zdaje sie po kilku wizytach) Dostałem kolejne wezwanie na te same badania po kokoło 4 miesiącach.
Niestety sytuacja w jakiej sie znalazłem niepozwoliła mi na kolejne badanie (nie było mnie w kraju) Teraz po 6 latach postanowiłem odzyskać swoje Prawo jazdy. Byłem w Urzędzie Miasta, powiedziano mi zebym powtórzył badania psychotechniczne + psychologiczne jak je przejde z wynikiem pozytywnym to mnie skierują na egzamin państwowy kat B.
Moje pytanie brzmi: Czy ja muszę w takiej sytuacji powtarzać egzaminy jezeli sąd orzekł kare jednego roku zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych?

Powrót