Prawo jazdy Niemca

• Autor wątku Autor wątku Miłosek 123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Miłosek 123

Witam. Czy w Niemczech obowiązuje cis takiego jak alcolock? U nas tak ale z tego co wyczytałem tam nie ma tego przepisu dla odzyskania prawa jazdy przez pijanych kierowców. Więc załóżmy że tam nie ma tego przepisu więc zrobię prawo jazdy w pl ma alcolock. A w Niemczech jak to będzie wyglądać będę mógł jeździć przyjmą to normalnie?

Prawo jazdy nie możesz sobie zrobić ot tak tu albo tu. możesz to zrobić tylko i wyłącznie w kraju w którym mieszkasz dłużej niż 183 dni w roku i kolejnym warunkiem jest, że okres kary już przeminął.

Nie wiem co ma na celu owa odpowiedź. Chyba nie ten temat. Odpowiedź nijak ma się do pytania. Pozdrawiam

Pańskie pytanie jest nie jasno sformułowane. W De nie ma alcolock. Ale jest MPU, które trzeba zdac. Gdzie zostało zabrane prawo jazdy i na ile i gdzie Pan mieszka.

Z Pana postu wynika, że kombinuje Pan, jak ten alcolock ominąć i między wierszami mozna wyczytać, ze chce Pan zrobić to prawojazdy tam gdzie nie trzeba z alcolock jeździć.

Stąd moja odpowiedź.

Jak Pan wyłoży kawe na ławe to my tez. Jasno i rzeczowo.

Więc kawa na ławę.
Faktycznie może nie zbyt jasno było to sformułowane.
Prawo jazdy zabrane w Pl Nie długo będę podchodził do egzaminu na alcolock bo już połowa kary. W Niemczech zameldowany nie jestem tylko tam pracuje jako jednoosobowa działalność. Pytanie co podczas kontroli na polskim alcolock w Niemczech. Pozdrawiam

Nic. Proszę wozic ze sobą decyzję z pl najlepiej przetłumaczoną. Jeśli w De nie miał Pan zabrane to można będzie normalnie jeździć.

Powrót