prawo jazdy UK

• Autor wątku Autor wątku kreska51
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kreska51

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam .Właśnie wybieram się do Anglii do pracy. Chciałabym tam zdawać na prawo jazdy,W Polsce niestety nie udało mi się już trzy razy. Wiem że można śię tam starać o tymczasowe prawo jazdy tz; provisional driving licence..żeby móc jezdzić z instruktorem lub znajomym ,który ma już prawo jazdy ponad 3 lata.Chodzi mi o to że wyczytałam też, że aby starać się o tymczasowe prawo jazdy trzeba przebywać na terenie UK 185 dni i nie wiem czy to się tyczy tylko wymiany prawa jazdy na angielskie .,czy rozpoczęcia nauki jazdy,czy terminu zd awania egzaminu,i w ogóle czy to obowiązuje cudzoziemców UNI europejskiej.Proszę o szybką odpowiedz

nie wiem gdzie to przeczytalas ale jest to nie prawda.

ale co jest nie prawda

aby wyrobic badz wymienic prawko. Poswiadczenie jest potrzebne tylko wowczas gdy na aktualnym zdjeciu wyglada sie zupelnie inaczej ( np. stare zdjecie ) niz na dokumencie tozsamosci.

ale chodzi mi oto czy muszę przebywac na terytorium Anglii 185 dni zanim się zglosze po tymczasowe prawo jazdy, ktore upoważnia mnie do nauki , czy mogę zaraz po przyjezdzie, wybacz jeżeli nie zrozumiale pisze,ale tam gdzie się wybieram to prawo jazdy jest bardzo jest potrzebne

Powrót