S
skoczek765
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam mam taki problem, ponieważ wczoraj 20.05.19 zdałem prawo jazdy w polsce. Tylko problem jest taki, że od prawie 1.5 roku mieszkam w niemczech. Cały kurs rozpocząłem zanim wyjechałem do niemiec, został mi tylko egzamin, teoria + praktyka, więc profil PPK miałem już zrobiony. Tylko teraz z tego co się dowiaduje jest problem, ponieważ moje prawo jazdy będzie, chyba nie ważne w niemczech. Ponieważ przy kończeniu spraw w starostwie, na samym końcu był do zaznaczenia punkt, który dał mi do myślenia. Chodzi o te 186 dni jeżeli chodzi o miejsce zamieszkania. Mówiłem, że nie przebywałem w kraju przez ostatni rok, pani powiedziała, żebym poczekał chwilkę i przyszła z powrotem, powiedziala, że jeżeli nie zaznacze punktu to cały kurs będe musiał rozpocząć od nowa. Zapytała jeszcze czy mam meldunek w polsce, powiedziałem ze tak i powiedziala zeby zaznaczyć, ale nie powiedzialem ze mieszkam dalej w niemczech. Czy nie niemiecka policja może mi je unieważnić? Jezeli zobacza date wydania i sprawdza od kiedy przebywam w niemczech? Co robić w takiej sytuacji? Musze cały kurs od nowa robić w niemczech? Wymienić prawo jazdy na niemieckie?