prawo jazdy

• Autor wątku Autor wątku Whatever123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Whatever123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Czy jeżeli w CV które dostał mój pracodawca nie ma wzmianki o prawie jazdy i później w rozmowie przy zatrudnianiu powiedziałem przełożonemu iż prawa jazdy nie mam (praca na magazynie, magazynierzy z prawem jazdy czasami muszą jechać z towarem - sporadycznie ale jednak, ten dodatkowy obowiązek nie wiąże się z większym wynagrodzeniem) to czy jeżeli ktoś z pracy by mnie widział "na mieście" prowadzącego auto i by się wydało że w rzeczywistości mam prawo jazdy, to czy wtedy pracodawca mógłby mnie na takie przejażdżki wysyłać? Żadnych psychotestów nie przechodziłem, w umowie o prace również nie ma wpisanego stanowiska kierowcy.

Ostatnia edycja:
Jeśli nie masz odpowiedniego orzeczenia LMP, to nie możesz prowadzić samochodu w związku z wykonywaniem pracy. LMP "dobiera" badania na podstawie skierowania wystawionego przez pracodawcę. Sprawdź w skierowaniu czy były stosowne zapisy, czyli prowadzenie samochodu. Jeden egzemplarz skierowania jak i orzeczenia jest dla Ciebie i powinieneś je mieć. Dodatkowo dochodzi zakres obowiązków i ocena ryzyka zawodowego.

Powrót