Prawo karne

• Autor wątku Autor wątku katmira
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

katmira

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Moj partner rzucil sie na mnie z nozem. Zostal zatrzymany i sprawa odbedzie sie 29 stycznia. Zeznalam ze chcial.podciac mi gardlo. Jest alkoholikiem. Tego dnia pomieszal lekarstwa z alkoholem. Chcisl mnie nastraszyc a ja wezwalam policje. Wycofalam oskarzenie ale sprawa poszla do prokuratury i skaxywac beda go oni. Nie chce zeby poszedl do wiezienia. Co musze zrobic zeby dostal kare w zawieszeniu? Zanim policja przyjechala moglby mnie zadzgac sto razy.Nie zrobil tego. Pomocy! Bije sie myslami cxy nie powiedziec ze to wszystko zmyslilam

Jak powiesz, ze zmyśliłaś będziesz odpowiadać karnie. Powiedz, że nie żywisz urazy do niego przed sądem oraz, że pomieszał lekarstwa z alkoholem i prosisz sąd, aby wymierzył mu karę w zawieszeniu.

Problem w tym ze troche to skoloryzowalam i ma usilowanie zabojstwa. Prawda byla taka ze wszedl z nozem i nie wypowuedzual zadntch slow w moja strone jak i rowniez n8c nie zrobil. Tego dnia byl pijany bardzo i mial noz w reku. Przestraszylam aie i zadzwonilam na policje. Moj syn mu wyrwal ten noz poczym on ponownie przyszedl z nozem do mnie. Znowu szarpanina zeby mu zabrac noz. Czy jesli zmienie zeznania to bedzie dalej odpowiadal za udilowanie zabojstwa?

Mij facet bedzie mial sprawe o usilowanie zabojstwa. Policja nie chce przeslac moich nowych zeznan do prokuratury mimo ze powiedzialam ze na poczatku klamalam. Za wszelka cene chca go usadzic. Jak przekonac ich ze moj partner mial tylko noz w reku ale nie grozil mi? Dlaczego tak latwo moglam go oskarzyc? Moj facet nie potwierdza ani nie zaprzecza moich zeznan. Nie dziwie mu sie. Byl kompletnie pijany.

Skontaktuj się z jego adwokatem, ma na pewno obrońce

Dzien dobry. Po skazaniu moze byc rozwazana deportacja. Polecam blog www.deportacjablogspot.com
Prawnikow specjalizujacych sie w prawie karnym nalezy szukac na www.lawsociety.org.uk
Wyszukiwania mozna zawezic do polskojezycznych i najblizszych miejscu zamieszkania a takze oferujacych uslugi w ramach tzw.'legal aid' czyli dla Panstwa nieodplatnie.
Zycze powodzenia i Pozdrawiam
Sylwia Szymczyk
IMMIGRA LEX

jehuda napisał:
Skontaktuj się z jego adwokatem, ma na pewno obrońce

Nie chca podac mi namiarow na jego obronce. Sprawe przelizyli bo prokuratura potrzebuje wiecej czasu. Co to znaczy? Na co ten czas skoro nic nowego nie dostana?

Powrót