Prawo konsumenta

• Autor wątku Autor wątku basienka220
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

basienka220

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie mam nadzieję,że ktoś mi pomoże. Kupiłam laptopa w sklepie, który myślałam,że będzie poważną firmą zakupiłam go przez internet po włączeniu laptop odpalił,ale miał wykończoną baterię i miał zainstalowane parę rzeczy na co sklep poinformował mnie,że to taki bonus,że jest tam do przeglądania stron,ale nic innego nie instalowali. Działał dobrze,ale od czasu do czasu sam się wyłączał nie będę tutaj wchodzić w szczegóły zadzwoniłam do mojego informatyka, aby sprawdził go od strony systemowej powiedział,że na 99% wina dysku oddać na gwarancję był to 15 dzień użytkowania więc sklep umywa ręce wysyłamy do serwisu Asus wysłałam dostałam informację ,że moja gwarancją się nie liczy ponieważ jest zainstalowany dysk twardy nie oryginalny więc jest to uszkodzenie mechaniczne i ja muszę teraz zapłacić albo 200 zł za to,że wgl go sprawdzili ,albo kwotę za zakup i włożenie nowego dysku, czy ja już nie mam w tym momencie żadnych praw? Poważnie muszę zapłacić? Super sklep może dalej oszukiwać? Chciałabym odebrać go od Asusa i zwrócić do sklepu skoro mi taki sprzedali czy jest wgl taka możliwość?Dziękuję za odpowiedź

Ja nic nie kupowałam ani instalowałam , windows również był już zainstalowany na tym laptopie,sklep w którym zakupiłam musiał podmienić dyski serwis Asusa poinformował,że muszę się skontaktować najpierw ze sklepem bo może oni się poczują ,ale niestety milczą jak zawsze odpowiedź na maila była w ciągu dwóch godzin tak teraz od 5h milczą a dzwonić nie chcę po wolę mieć wszystko napisane w razie czego.

Powrót