N
Nisia18
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam! Od października tego roku na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie będzie można studiować prawo. Jestem tegoroczną maturzystką i zastanawiam się nad wyborem uczelni. Chciałabym studiować prawo, ale nie wiążę swojej przyszłości z zawodem sędziego czy prokuratora, a, np. z doradztwem finansowym czy pracą w administracji. Dlatego też zainteresował mnie kierunek na UEK. Są to jednolite studia magisterskie po których można zrobić aplikację. Zastanawiam się jednak czy taki kierunek to dobry pomysł. W ofercie uczelni podkreślone jest, że program studiów dostarcza wiedzy z zakresu prawa, ze szczególnym uwzględnieniem prawa handlowego i podatkowego. Program studiów ma charakter interdyscyplinarny w tym znaczeniu, że łączy zagadnienia prawne z ekonomicznymi. Zastanawiam się więc, czy nie zaniedbuje innych dziedzin prawa (karne, cywilne) i czy nie ogranicza moich możliwości i czy nie będzie to potem problemem w dostaniu się na aplikacje.
Pytanie ode mnie: czy warto iść na taki kierunek czy na tradycyjne prawo? Jaki może być poziom prawa na UEK?
Jak mogą na ukończenie takiego kierunku patrzeć pracodawcy?
Dodam, że rozważam też prawo na UWr, UŚ i UO. Bardzo proszę o odpowiedź Jest to nowy kierunek, więc nie mogę znaleźć żadnych konkretnych informacji. Podaję też link do tego kierunku gdzie można sprawdzić plan studiów i sylabusy
***Reklama***
Pytanie ode mnie: czy warto iść na taki kierunek czy na tradycyjne prawo? Jaki może być poziom prawa na UEK?
Jak mogą na ukończenie takiego kierunku patrzeć pracodawcy?
Dodam, że rozważam też prawo na UWr, UŚ i UO. Bardzo proszę o odpowiedź Jest to nowy kierunek, więc nie mogę znaleźć żadnych konkretnych informacji. Podaję też link do tego kierunku gdzie można sprawdzić plan studiów i sylabusy
***Reklama***
Ostatnią edycję dokonał moderator: