Prawo odstąpienia od umowy - Inea

• Autor wątku Autor wątku Michu82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michu82

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Telefonicznie zgodziłem się na aneks do umowy w sieci INEA. Po czy okazało się, że nowe warunki umowy są nie takie jakie miały być (prawdopodobnie zostałem wprowadzony w błąd przez konsultantkę). Otrzymałem listownie potwierdzenie, że zgodziłem się na nowe warunki na podstawie artykułu 56 prawa telekomunikacyjnego (czyli, że aneks został zawarty na odległość). To samo prawo daje możliwość rezygnacji w ciągu 10 dni ze zmian w umowie.

Znalazłem jednak informację, że jeśli usługa na którą zgodziłem się przez telefon została już aktywowana (zanim dostałem informację listowną ze zmianami w umowie) to nie mam prawa do rezygnacji w ciągu tych 10 dni.

Jak to jest? Mam w takim wypadku prawo do rezygnacji czy nie?

Tak jak piszesz. Złóż reklamację i zażądaj dosłania na piśmie aneksu w takiej formie w jakiej zostało to ustalone telefonicznie.

Tak jak pisze?

Czyli, że nie mam prawa do rezygnacji jeśli usługa została już włączona bo zgodziłem się na to przez telefon?

Nie zostałem nawet poinformowany telefonicznie o ty, że w takim wypadku nie będę mógł skorzystać z prawa rezygnacji w ciągu 10 dni....

Witam, mam pytanie odnośnie umowy podpisanej w inea.Czy mogę wypowiedzieć umowę,jeżeli mąż jest abonamentem a na umowie jest tylko mój (żony) podpis.

Za mało informacji. Opisz dokładnie problem.

Powrót