Prawo policji do przeszukania - komórka i jej programowanie

• Autor wątku Autor wątku Dsad
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dsad

Użytkownik
Odpowiedzi
190
Zastanawia mnie taki fakt czy policja ma prawo kontrolowac / sprawdzac IMEI telefonów komórkowych na ulicy... nie rzadko widzialem ze jak spisywali kogos to tez sprawdzali czy nie jest kradziona. To jest rzecz prywatna i wg mnie nie maja prawa brac mojego telefonu cos kombinowac z nim .. sparwdzac IMEI i np oprogramowanie posiadane w telefonie ???

Jak to jest... bo skoro do domu nie moga wejsc bez nakazu aby sprawdzic sprzet to jak to jest na ulicy... a komp , komorka jedno i to samo

p.s. przeprszam jesli w zlym dziale

[cytat="Dsad":2nen3gy6]Zastanawia mnie taki fakt czy policja ma prawo kontrolowac / sprawdzac IMEI telefonów komórkowych na ulicy... nie rzadko widzialem ze jak spisywali kogos to tez sprawdzali czy nie jest kradziona. To jest rzecz prywatna i wg mnie nie maja prawa brac mojego telefonu cos kombinowac z nim .. sparwdzac IMEI i np oprogramowanie posiadane w telefonie ??? [/cytat:2nen3gy6]ma prawo

[cytat="Dsad":2nen3gy6] Jak to jest... bo skoro do domu nie moga wejsc bez nakazu aby sprawdzic sprzet to jak to jest na ulicy... a komp , komorka jedno i to samo [/cytat:2nen3gy6] a kto ci powiedział taką bzdurę? - wszystko zależy od sytuacji - niekiedy wystarczy legitymacja słuzbowa policjanta , niekiedy nakaz kierownika jednostki policji , a niekiedy nakaz prokuratorski...

Powrót