H
hecto
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam ,, mam prowlem z moja karta stalego pobytu na 10 lat (osiedlenie sie) polski ktory dostalem jak zanim polska weszla do unii europejski .. powod dostanie moje karty w wieku 10 lat dostalem z powodu mawzenstwa moje mamy za polaka mieszkam w polsce od 20 lat ale gdy znalazlem pracy w szwecjii i obiegalem sie o person numer zaczalo sie prowlemy ktory ciagnie sie od roku sweckim urzedzie nie uznaje tego typu karty jako zalerzny w szengen(nawet nie wiedza co to za karta!!!!) poniewaz na karcie stalego pobytu pisze osiedlenie sie a nie rezydent dlugo terminowy lub osiedlenie sie nastaly ,, kazaly my zlorzyc swoje dokumenty w polsce w ambasadzie szwedzkim lub zmienycz karte stalego pobytu na 5 lat ktory dostaja z pismem rezydent dlugo terminowy
(nie mozliwie) wiec zlorzylem ta dokument ktory sa wymagane ale jusz minal rok czas ,,,wynajolem advokata szweckii ktory zajmuje sie takymi sprawamy ale i ona tez utknela na tym punkcie co ja!!!:-( czy miedzy polska szwedzkim dokumiecie miedzynarodwy kartotece zapomniely o maje karta stalego pobytu pisac jaky prawa obowazuje czy gdziesz mnie zapomniely
z ta karta stalego pobytu na 10 lat jestem jako blacharz samachodowy pracuje w szweckim firmie ale 2 lata ktory pracolalem na emereture odpada przez ta dziure niewiedzacy nadal pracuje a czas uczeka nigt nie moze tego rozwiazac any ambasda polski w szwecjii ani biuro migra... any advokat szwecki prosze z wyszsza doswiedczeniem ludzie o dobry rade dziekuje szanowaniem Hecto
k: