Prawo Telekomunikacyjne

• Autor wątku Autor wątku dzidek1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dzidek1

Witam, mam do szanownego grona takie pytanie odnośnie Prawa Telekomunikacyjnego. Po jakim czasie Operator załóżmy TP dostawca Neostrady NIE POSIADA bilingów połączeń internetowych. Wiemy wszyscy o co chodzi o adres IP o połączenia wychodzące z jakim komputerem były ustanowione itp... Czy jeśli dobrze znalazłem jest to czas 24 miesięcy? Tylko co oznacza że nie dotyczy to danych "zabezpieczonych" ? Chodzi o takie na których już "siedzi" prokurator itp? Np tych które zostały włączone do jakiejś sprawy zanim mineły te 24 miesiace?

Pozdrawiam :help:

P.S jeśli zły dział przepraszam i proszę i przeniesienie...

Mam jeszcze takie pytanie połączone z tym wyżej, aby nie zakładać nowego postu. Czy takie programy jak Gadu Gadu, Skype, itp itd... także są zobowiązane do zachowywania danych logowań i spisu połączeń przez okres 2 lat ? Znajduje się to u nich w regulaminie ale nigdzie nie jest podane przez jaki okres jest to przechowywane

Proszę MODERATORA o przeniesienie tematu do działu: Prawo Prywatne-> Nowe Technogie.

Pozdrawiam

dzidek1 napisał:
Czy takie programy jak Gadu Gadu, Skype, itp itd... także są zobowiązane do zachowywania danych logowań i spisu połączeń przez okres 2 lat ?
Nie są zobowiązani.

Powrót