Prawo wolności słowa w internecie

• Autor wątku Autor wątku nTesla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nTesla

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Państwa serdecznie,

otóż od pewnego czasu, mam problem z pewnym forum internetowym (jest to forum pewnej dużej gazety). Jestem informatykiem, nie mam wiedzy o prawie, dlatego też chciałbym skierować zapytanie do fachowców, czyli Was. Otóż, czy prawnie legalne jest kasowanie moich postów, w momencie gdy nie obrażają nikogo? Słyszałem, że w internecie panuje wolność słowa, jednakże moje posty są ciągle usuwane przez moderatora, mimo to, że wypowiadam się w danym temacie nie ubliżając nikomu. Chciałbym się dowiedzieć, czy mogę taką sytuację "gdzieś" zgłosić? Czy takie kasowanie postów bez podania przyczyny/bez powodu jest legalne? Czy nie chroni mnie żadne prawo, choćby wolności słowa? Jestem indywidualistą i pedantem, nienawidzę niesprawiedliwości, dlatego też, zwalczam ją jak tylko mogę...

Ostatnia edycja:
Ich piaskownica, ich zasady. Nie zgadzasz się z nimi, załóż własny na własnych zasadach. Temat był omawiany wielokrotnie.
nTesla napisał:
... Słyszałem, że w internecie panuje wolność słowa, ...
Czytałem w internecie że ziemia jest jednak płaska, jakoś muszę z tym żyć.

Ostatnia edycja:
komu wolno temu wolno..

Pan j Leszseks no.. na pewno to forum ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Zacznij jeszcze raz od zapoznania się z jego regulaminem.
Ile masz kont na tym Forum :?: Z tym też się pożegnaj.

Ostatnia edycja:
nie jest to legalne bo nie jest to uzasadnione dlaczego zostal skasowany, jezeli dany admin jakiegos forum zlozy uzasadnienie moze byc ono uznane za prawidlowa reakcje. to w ogole nie ma sensu sie wyklocac o takie pierdoly..szkoda nerwow. kazdy ma prawo do wlasnego zdania, niektorych po prostu zazdrosc zzera z bolu ze sa lepsi w czyms..

justynaharas napisał:
nie jest to legalne bo nie jest to uzasadnione dlaczego zostal skasowany, jezeli dany admin jakiegos forum zlozy uzasadnienie moze byc ono uznane za prawidlowa reakcje.
Skąd taki absurdalny pomysł?

Powrót