Prawo wykożystywania Pracy licencjackiej.

• Autor wątku Autor wątku billy235
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

billy235

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam, tak sie składa ze w tym roku będę pisał i potem bronił swoją pracę licencjacką.

Moje pytanie jest takie:
Do kogo należą prawa autorskie oraz prawa handlowe (nie wiem czy dobrze je na zawałem), mojej pracy licencjackie przed i po obronie?
Konkretnie chodzi oto ze jako prace licencjacką chciałbym stworzyć serwis internetowy. Czy mogę upublicznić go w internecie i czerpać korzyści materialne przed i po obronie pracy licencjackiej.

Wszystko zalezy od tego jakie zwyczaje panuja na Twojej uczelni.

Przewaznie (np. na Politechnice Poznanskiej) jest tak ze uczelnia podtyka ci do podpisu oswiadczenie, ze uczelnia tez ma prawa autorskie (moze np. sama opublikowac ten serwis w Necie i go sprzedawac).

[cytat="drzemik"]Wszystko zależy od tego jakie zwyczaje panują na Twojej uczelni.

Przeważnie (np. na Politechnice Poznańskiej) jest tak ze uczelnia podtyka ci do podpisu oświadczenie, ze uczelnia tez ma prawa autorskie (może np. sama opublikować ten serwis w Necie i go sprzedawać).[/cytat]

Czy słowo też oznacza że ja będę mógł wykorzystywać tak jako oni.
Po zatym rozumiem że jeśli nikt mi czegoś takiego nie da do podpisu to prawo do wykorzystywania komercyjnego mam tylko ja??

To czy bedziesz mogl uzywac komercyjnie tez zalezy od tresci tego oswiadczenia.

Jesli nic nie podpisywales to prawa masz tylko Ty.

Na PP jest tak ze student i uczelnia maja po polowie praw.

Powrót