Prawomocny wyrok w sprawie o dług a kolejna firma windykacyjna zada zapłaty

• Autor wątku Autor wątku walkiriawolf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

walkiriawolf

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
w roku 2012 firma windykacyjna x przegrała w sadzie sprawe onakaz zapłaty sad oddalił pozew nakazał zwrocic mi koszty
dzisiaj,tzn. od jakiegos roku kolejna firma windykacyja wysyła mico jakis cza pisma dotyczacego samego długu co mam robić

odpowiedzieć by się gonili,
ale tak na poważnie podać im adres SR w twoim mieście i niech złożą pozew przeciwko twojej osobie jak tak zrobiłem i cisza.

Ostatnia edycja:
tak tez zrobiłem dodatkowo wczoraj zawiadomiłem prokurature o mozliwosci popełnienia przestepstwa

tzn tylko zawiadomiłem prokuraturę,co do pisma to zawiadomić ich listownie tel.mailem? prosze forumowiczów o podpowiedzi w tej konkretnej sprawie
dodam jeszcze ze dzwoniłem do nich i prosiłem o przesłanie mi cesji wierzytelności i tu ciekawostka dowiedziałem sie że cesja jest z 2004r a firma windykacyjna z którą wygrałem pozew sprawa z 2012 r jak to jest mozliwe prosze o sugestie

w imieniu znajomej nasmarowałem pisemko do FW i wysłałem listem poleconym (ZPO) i na razie spokój,
walkiriawolf napisał:
dodam jeszcze ze dzwoniłem do nich i prosiłem o przesłanie mi cesji wierzytelności i tu ciekawostka dowiedziałem sie że cesja jest z 2004r a firma windykacyjna z którą wygrałem pozew sprawa z 2012 r jak to jest mozliwe prosze o sugestie
:?::?:

Nie martw się. Jak już raz wygrałeś, to wygrasz i drugi raz. Zawiadomienie prokuratora nic nie da. Te długi lubią żyć własnym życiem. Pilnuj tylko listów z sądu i tyle.

Corpus Iuris, Ultimo - dla nich nie ma znaczenia treść wyroku. Jak jest niezgodna z ich interesem to ci wmawiają że masz zapłacić bo przecież przegrałeś tylko że nie umiesz wyroków czytać :)

Co do Ulitmo , to znam taki przypadek , że pomimo oddalenia powództwa przez Sąd oni dalej przesyłają różne pisemka np ostatnio od kancelarii prawnej i grożą sądem . Pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników . Czy mieliście do czynienia z taką sytuacją , że pomimo oddalenia powództwa (a nie wycofania pozwu) Ultimo składało drugi raz pozew oto samo ? No i jeszcze czy takim przesyłaniem pisemek pomimo decyzji sądu nie powinien się zająć Urząd Ochrony Konsumentów ?

Bambo83 napisał:
Czy mieliście do czynienia z taką sytuacją , że pomimo oddalenia powództwa (a nie wycofania pozwu) Ultimo składało drugi raz pozew oto samo ?
Wygadywanie idiotyzmów to jedno, ale tej granicy to Ultimo jeszcze nie przekroczyło. Bynajmniej o czymś takim jeszcze nie słyszałem.

Powrót