Prewencja rentowa ZUS

• Autor wątku Autor wątku hornwaldt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hornwaldt

Stały bywalec
Odpowiedzi
419
W dniu 28.11.2018 r. wyjeżdżam na turnus uzdrowiskowy w ramach prewencji rentowej ZUS. Przeczytałem na skierowaniu ze przysluguje mi zwrot kosztów dojazdu do uzdrowiska do wysokości kosztu pociagu pośpiesznego. Kłopot jednak w tym że w dniu wyjazdu z miejsca zamieszkania do uzdrowiska (okolo 500km) z uwagi na liczne remonty sieci PKP, nie kursuje żaden pociąg pośpieszny. Zaś jedyny dojazd to pociag ekspresowy (na części trasy) do Krakowa a potem autobus linii prywatnej Voyager, bo autobusy PKS do tego uzdrowiska również zostały zlikwidowane i nie kursują.
W jaki sposób wobec powyższego rozliczyć zwrot kosztów wyjazdu do uzdrowiska, ay skorzystać z przysługujacego mi zwrotu kosztów ? Czy załaczyć wszystkie bilety komunikacyjne, czy przysługiwać mi bedzie jedna refundacja ryczałtowa, niezależnie od tego jaki rodzaj transportu wybiorę ? W dzień rozpoczęcia turnusu nie ma żadnego połączenia bezpośredniego z Warszawy, a w dzień zakończenia jest możliwość powrotu tylko autobusem linii prywatnej Voyager, pod warunkiem że dostanę bilet na ten autobus.

Powrót