Prim inova gmbh

• Autor wątku Autor wątku pisak514
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pisak514

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam problem z firma prim inova gmbh.W2011 roku postepowanie komornicze zostalo umozone z powodu niesciagalnosci.W poprzednim tygodniu znow dostalem nakaz zaplaty od innego komornika w tej sprawie co mam zrobic aby sie ich pozbyc czy jest mozliwosc wniesienia jakiegos pozwu do sadu o przedawnienie dlugu lub jakis inny sposob na nich z gory za odpowiedz dziekuje.

pisak514 napisał:
co mam zrobic aby sie ich pozbyc

najskuteczniejszym sposobem będzie spłata zadłużenia.

Nakaz zapłaty przedawnia się po 10 latach od "bezczynności" wierzyciela. Czyli jeśli przekazali sprawę komornikowi, to wznowili działania, więc bieg przedawnienia liczy się od nowa.

Czy splata zadluzenia jest jedynym sposobem nie ma jakiegos innego.

Trzeba się było bronić jak był na to czas, by może roszczenie było wówczas już przedawnione gdyż ta firma skupywała głównie przedawnione sprawy. A otrzymałeś w ogóle nakaz zapłaty z sądu w 2011 roku albo wcześniej?

Teraz przyszla kopia nakazu wydana w 2010 tej wczesniejszej nie dostalem poniewaz przebywalem za granica.

pisak514 napisał:
Teraz przyszla kopia nakazu wydana w 2010 tej wczesniejszej nie dostalem poniewaz przebywalem za granica.
Więc wnieś sprzeciw i udowodnij ten zagraniczny wówczas adres. Sprawa wróci na wokandę

Powrót