Problem Administratora strony na facebooku

• Autor wątku Autor wątku naruto2222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

naruto2222

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam

Mam taki mały problem. Na mojej stronie na facebooku została umieszczony post który zniesławił jakieś tam osoby z szkoły, i te osoby chciały by uzyskać Dane personale tej osoby żeby rozwiązać problem bez udziału organów ścigania.

Z tego co mi wiadomo nie mogę tak porostu udzielić im takiej informacji gdyż istnieje coś takiego jak ochrona danych osobowych. Wiec moje pytanie brzmi
Czy da się tą sprawę rozwiązać bez policji, czy osoby prywatna jeśli ma uzasadniony powód może do mnie się zwrócić o podanie takich danych ??

Mam jeszcze jedno być może głupie pytanie. Czy podanie samej płci Beż żadnych innych danych też podlega pod ochronę danych osobowych ??

Z góry dziękuje za pomoc

Ostatnia edycja:
Jeśli na podstawie informacji o płci można wskazać konkretną osobę (np. w grupie dziesięciu osób jest tylko jedna kobieta) to tak, będzie to dana osobowa.

UODO nie stosuje się do osób fizycznych przetwarzających dane wyłącznie w celach osobistych lub domowych.

Czyli jak na przykład w szkole jest 200 dziewczy(przykładowo chociaz chyba coś koło tego będzie) to nie jest już daną osobową

Ostatnia edycja:
Powrót