Problem [...] Bankiem - To OSZUŚCI

• Autor wątku Autor wątku bartegg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bartegg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Problem polega na tym że kiedyś coś tam kupiłem na raty przez [....] Bank z tego powodu zaświniła do mnie pani proponując atrakcyjne ubezpieczenie NW w kwocie 18 zł tylko dla tego że byłem kiedyś ich klientem ok zgodziłem się z tego co pamiętam uzgodniliśmy że do 15 każdego miesiąca bede przelewał na konto GE dana kwotę w ramach NW i co pieniążki przeszły na konto ale z 3 lub 4 dniowym opóźnieniem jak twierdzi bank ja wpłaciłem chyba koło 4-5 a niby wpłata miała być do 2 i obciążyli mnie kosztami w kwocie 45 zł za opóźnienie w spłacie zadzwoniłem i powiedziałem że ja nic wam nie jestem winny to dobrowolne ubezpieczenie i jak nie zapłacę to po prostu nie będę ubezpieczony a pani powiedziała że to tak jak bym u nich wziął kredyt tak to traktują Tragedia jedno wielkie oszustwo złożyłem reklamacje i nic cisza a tu list że za to że nie spłaciłem 45 zł kary to znów bank nalicz mi dodatkowe 45 zł kary czy to normalne to tylko dowód że nigdy więcej nie zaufam takim firmą to tylko naciąganie ludzi.
Moje pytanie czy Bank ma prawo obciążać mnie dodatkowymi kosztami za takie dobrowolne ubezpieczenie nie jestem nic im winny więc sprawę w sądzie mam wygraną taki mi się wydaje bo nie mam zamiaru im płacić nic więce na co bym się nie zgodził i czy taka rozmowa (umowa )telefoniczna jest ważna ? Przecież bank mógł np: napisać sobie w regulaminie że za nie terminowe wpłaty obciążamy 20 000 tys zł i co mam płacić za to czy to zgodne z prawem ?
I co mam robić z tym fantem proszę o radę .

Re: Problem z GE Money Bank To OSZUŚCI

a co mówi podpisana umowa na ten temat?

Re: Problem z GE Money Bank To OSZUŚCI

Sprawa z ubezpieczeniem była załatwiana telefonicznie bez umowy i zostałem poinformowany że to działa tak jak bym wziął kredyt w tym banku ale tego to w umowie nie ma może było tak że spytano sie mnie czy się zgadzam na takie warunki ale tego nie pamiętam ale i tak niczego nie podpisałem ale nie dostałem żadnej nowej umowy niż tą dotyczącą kary kredytowej która nawet nie uaktywniłem.
Jest tabela opłat i prowizji ale jedynie nie terminową SPŁATĘ a ja nic nie spłacam nie mam kredytu ja takiego nie brałem,więc uważam że bank nie uczciwie naliczył mi karę

Czy nadal spłacasz ten kredyt ratalny? on zapewne jest wliczony w 'ciężar' tej karty, nie musiałeś nawet jej aktywować. Jeżeli chodzi o ten telefon..to pewnie dotyczył on dobrowolonego ubezpieczenia karty kredytowej. Zostałeś na początku rozmowy poinformowany, że jest ona rejestrowana, wyraziłeś zgodę na ubezpieczenie i potwierdziłeś swoje dane. Kwota należna z tytułu ubezpieczenia jest zawsze doliczana do miesięcznej minimalnej spłaty karty..więc jeśli z tym się spóźniłeś kilka dni, to jak najbardziej prawidłowo ukarali Cię za nieterminową spłatę. Ta dobrowoloność nie działa tak jak myślisz "nie płacę to nie jestem ubezpieczony", najpierw musisz z tego zrezygnować.
pozdrawiam

Ok
Może i tak ale po pierwsze nie spłacam teraz kredytu nic nie brałem na raty itp i moim zdaniem każdy sąd przyzna mi racje bo jak nic nie pożyczyłem to czemu mam oddawać czy płacić kary za dobrowolną składkę czy nie mam racji ?Ja myślę że sąd,ławnicy przyznali by mi racje i nie ważne jak brzmi regulamin na który się zgodziłem .
Dziekuje za rady i pozdrawiam .

Powrót