Problem na allegro

• Autor wątku Autor wątku heydee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

heydee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam problem z zakupem na allegro. Sprawa przedstawia sie nastepujaco: ok 1,5 miesiaca temu kupilam przez allegro perfumy znanej marki. Wydawalo mi sie ze to bardzo korzystna cena- 42 zl za perfumy warte ok 250 zl. Okazalo sie jednak ze zapach mi nie odpowiadal i wystawilam je na allegro. Perfumy kupila pani ktora twierdzi ze perfumy sa nieoryginalne (podobno znalazla na butelce nazwe innych perfum- sugeruje ze butelka byla przeznaczona juz na inne perfumy i ze jest to wynik masowej produkcji w Turcji czy Chinach). Zwrocilam jej pieniadze i czekam na zwrot perfum. Skontaktowalam sie z uzytkowniczka od ktorej ja kupilam te perfumy- twierdzi ze perfumy sa oryginalne i ona pieniedzy mi nie zwroci. Jak rozwiazac ten problem? Moze kontakt z dystrybutorem lacoste w Polsce cos da?

Moim zdaniem na policję z podejrzeniem przestępstwa oszustwa. Miały być kosmetyki oryginalne, a jest podróbka. Policja powinna ustalić czy to rzeczywiście podróbka.

Tez tak uwazam ale zakladam ze pani od ktorej kupilam perfumy powie ze zakup nastapil miesiac temu i przez tez czas moglam podmienic perfumy lub cos w tym stylu..

Możesz składając doniesienie na policji powiedzieć, że podejrzewasz, że ona sprzedaje podróbki w masowych ilościach. Może sprawdzą u innych osób, które od niej kupiły. Jeśli natomiast podróbkę sprzedała tylko Tobie, a innym oryginalne (co jest mało prawdopodobne), to raczej uwierzą jej.

Na pewno sprzedala wiecej niz 1 perfumy bo pamietam ze pozniej jeszcze 2 razy widzialam identyczna aukcje jak ta ktora wygralam. na razie czekam na zwrot perfum od osoby ktora je ode mnie kupila. tylko czy ja nie ebde miala problemow za to ze sprzedalam podrobione perfumy?

Nie wydaje mi się. O ich fałszywości dowiedziałaś się dopiero od tej drugiej osoby. Nie musisz się przecież znać na tym.

dzieki na odp. w takim razie czekam na zwrot perfum i podejme odpowiednie kroki.

Powrót