problem po przeniesieniu nr z Play do Plus

• Autor wątku Autor wątku falka88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

falka88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam
mam problem i nie wiem jak to ugryźć

w listopadzie 2010 roku konczyła mi się umowa z operatorem sieci Play, w zwiazku z tym zdecydowalam się o przeniesieniu nr do innego operatora(Plus)
dokumenty potrzebne do tej zmiany podpisywałam z miesiecznym wyprzedzeniem(tj w październiku) z dniem 20 listopada nr został przeniesiony- karta sim Play zdezaktywowana, w plus aktywowana na ten sam nr.

czekałam na fakture, przyszla w grudniu z platnością za okres rozliczeniowy do 19 grudnia ktory wg prawa miałam zapłacic.. jednakze operator naliczyl mi oplate abonamentową od 20.12.2010 do 19.01.2011 w wysokosci 45 zl

i teraz nastąpił problem bo czemu mam płacic za coś z czego juz nie korzystam?
zadzwoniłam do BOK i poinformowano mnie ze kwota została naliczona automatycznie wszystkm abonentom i wystąpił bład(nadmienei ze dzwoniac nie mieli juz w systemie moich danych) powiedziano mi ze mam zapłacic kwote pomniejszoną o 45 zł a oni przesla fakture korygujaca której juz mam nie płacic.

tak tez zrobilam , jednak f-ra do tej pory do mnie nie dotarla ale..

w pazdzierniku ubieglego roku otrzymalam email, sms i tel z firmy INFOS z informacją ze zalegam z płatnoscia za fakture. po wyjasnieniu i wyslaniu skany faktury powiedzieli ze sie tym zajma.. po miesiacu znów otrzymałam tel z proźbą o ponowne przesłanie dokumentów..

sprawa ucichla więc myslałam ze jest rozwiazana

tym czasem pare dni temu otrzymuje list z Kancelarii prawnej ze moj dłóg powiekszony o odsetki został przekazany na rzecz jakiejs instytucji i mam czas do 11lipca aby go zapłacic..

zdenerwowana ponownie zadzwoniłam do BOK play oni nic nie wiedza kazali mi zadzwonic do kancelarii
dzwoniac tam na starcie zostalam zrównana z ziemia i zagrozono mi ze mam to zapłacic bo inaczej bedzie wytoczona mi sprawa w sądzie(nie uprzejma pani niechiała nawet wyjasnic powiedziała ze oni za to zapłacili i nie interesują ich inne firmy ktore tym wczesniej sie zajmowały) podziekowałam i skierowalam sie do firmy infos- po przekierowaniu do osoby która rowadziła ta sprawe dowiedziałam sie iz moich danych nie posiadaja i takiej sprawy nie prowadzili i nie moga mi udzielic zadnych informacji...

w takim razie mam pytanie czy istnieje mozliwosc odwołania sie od spłaty naleznosci i w jaki sposob sie do tego przygotowac... posiadam fakture, dokumenty po przeniesieniu nr. korespondencie email z firmą infos i korespondencje z kancelarią...

co mozna w tym wypadku zrobic??

Powrót