Problem z Alimentami

• Autor wątku Autor wątku Trotylla83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Trotylla83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam problem z alimentami płaciłem do tej pory tyle ile kazał mi Jugendamt na dwójkę dzieci 380€ teraz dostałem list z Jobcenter że muszę płacić 566. Nie wiem dlaczego Jobcenter sie w to wmieszal, moje pytanie jest takie czy jest możliwość odwołać się od tego co zarządził JC dlatego że mi samemu nie starcza po opłaceniu alimentów i mieszkania na życie, do tego biorę dzieci co drugi weekend Do siebie i w tygodniu kiedy mam pierwsze zmiany we wtorek, czwartek i piątek po ich przedszkolu czyli od 16 do 19:30. Czy to kogoś w ogóle interesuje że dzieci też są u mnie? Czy mam iść do adwokata i napisać pismo o obniżenie, czy jest w ogóle taka możliwość? Bo gdybym dziećmi się nie interesował to pal lichoo placilbym te 566 ale dzieci też są u mnie i wychodzi na to ze place matce dzieci za te dni kiedy dzieci są też u mnie. Jeśli ktoś coś wie na ten temat proszę o odp.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Tak, możesz odwołać się od decyzji Jobcenter w ciągu miesiąca i zrób to koniecznie. Najlepiej przez adwokata, specjalistę od prawa socjalnego lub rodzinnego, bo te sprawy są bardzo skomplikowane.

Powrót