C
cxz3
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Mam następujący problem. NA allegro licytowałem przedmiot. Wygrałem go i bardzo się ucieszyłem. Na 2 dni po aukcji musiałem wyjechać i nie mogłem zrobić przelewu. PO ponad 2 tygodniach wchodzę na maila a facet mi pisze że czeka do jutra na pieniądze bo inaczej robi sprawę w sadzę i straszy mnie że jest prawnikiem i będę miał problem. Przejrzałem jego komentarze na Allegro i stwierdzałem ze nie zapłacę za przedmiot gdyż transakcja z nim jest w 90% niepewna. Napisałem mu że rezygnuję z zakupu i żeby złożył formularz zwrotu prowizji. On stwierdził że go to gówno obchodzi i tyle . Nie mam zamiaru płacić za przedmiot bo jestem wręcz pewien że on go nie wyśle !!!
Teraz pytanie. Czy w ciągu iluś tam dni można zrezygnować z zakupu zgodnie z prawem ? Jeśli osoba jest podejrzana o sprzedawanie wadliwych przedmiotów i nie wywiązuje się ze sprzedaży to także mogę odmówić zakupu ?
Teraz pytanie. Czy w ciągu iluś tam dni można zrezygnować z zakupu zgodnie z prawem ? Jeśli osoba jest podejrzana o sprzedawanie wadliwych przedmiotów i nie wywiązuje się ze sprzedaży to także mogę odmówić zakupu ?