problem z anulacja na booking.com

• Autor wątku Autor wątku karolinex3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolinex3

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam,

Z powodu problemu ze skrzynką pocztową nie mogłam anulować rezerwacji przez booking,com. Zaraz po rezerwacji drogą mailą poprosiłam pensjonat za granicą o anulowanie wszystkich rezerwacji .Pensjonat nie dopilnował tego tzn.nie anulował mojej rezerwacji i domaga się zapłaty. Jest to nie dorzecze szczególnie,że została skierowana prośba o anulowanie.

Pensjonat grozi mi zgłoszeniem sprawy do działu prawnego/komornika.

Prośba o pomoc

W określonym terminie tj.3 dni przed przyjazdem,który został spełniony.Z tym,że drogą mailową ponieważ tylko tak mogłam.

Ostatnia edycja:
Mam maila jako dowód,w którym proszę o anulowanie rezerwacji,ale osoba z pensjonatu tak jakby tego nie rozumiała.

Nie są to może ,aż tak duże pieniądzę.Ale przez nie dopatrzenie personelu ktoś próbuje trochę wyłudzić pieniądze.Rozumiem jakbym się nie skontaktowała i zapomniała,ale informacja została przesłana.

Ostatnia edycja:
Na booking rezerwacje anuluje się na zasadach zamieszczonych w konkretnej ofercie. Nie zrobiłaś tego.

WCJ napisał:
Na booking rezerwacje anuluje się na zasadach zamieszczonych w konkretnej ofercie. Nie zrobiłaś tego.

A na podstawie czego tak twierdzisz,skoro do 25.04 należało anulować,a ja zrobiłam to w marcu mailowo

Mailowo.
Należy to zrobić poprzez booking. Nigdy nie miałem problemu z anulowaniem na tej stronie.

Dzień dobry,

podłączam się pod wątek. Dokonałam rezerwację przez booking.com z opcją bezpłatnej anulacji. Booking mogłam anulować do dnia 27.02 do godz. 23:59. Anulowałam 24.02. i po dokonaniu anulacji hotel pobrał z mojej karty 30% całkowitej kwoty z pobyt. Na potwierdzeniu jest napisane:
"Przedpłata
Przedpłata nie jest wymagana.
Koszt anulowania rezerwacji
Do 27 lutego 2017 23:59 [Warszawa] : 0 zł
Od 28 lutego 2017 00:00 [Warszawa] : 180 zł"
Mam też potwierdzenie anulowania rezerwacji z adnotacją:
"W przypadku anulowania lub zmian w rezerwacji do 3 dni przed datą przyjazdu, obiekt nie obciąży Gościa opłatą za anulowanie rezerwacji."

Napisałam prośbę o wyjaśnienie i zwrot do serwisu oraz do hotelu. Na razie bez odzewu. Wiecie, ile mogę oczekiwać na odpowiedź z serwisu? W jaki sposób mogę wyezgekwować zwrot?

W takim przypadku skorzystaj z procedury Chargeback w swoim banku. W oddziale powiedzą co i jak.

Dziękuję. Booking.com odpowiedział, czekam na zwrot. Gdyby nie dotarł, skorzystam :)

Powrót