problem z art 829

• Autor wątku Autor wątku pokopoko21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pokopoko21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Piszę w dość nietypowej sprawie bo muszę ustalić sprawę wszczęcia egzekucji komorniczej

posiadam laptopa i tablet graficzny oraz dysk zewnętrzny, przedmioty te służą mi do pracy zarobkowej [rysowanie ilustracji, pisanie i tłumaczenie książek, zbieranie danych, rozszerzanie umiejętności typu office, grafika komputerowa itd] jednak póki co jeszcze nie jestem na tyle popularnym autorem, ani jeszcze nie jestem na tyle fajny by się z tego utrzymać, najgorsze w tym wszystkim jest to, że z tą praca właśnie zakolidował komornik :mad: a tak chciałem spłacić długi za jednym razem... :confused:

i po prostu boje się, że ten sprzęt stracę...

niech mi ktoś szczerze poradzi co mam robić... na razie nie pracuje, czy mogę poprosić komornika o cierpliwość i umówienie się na spłatę długu z pensji w ratach, albo od razu w całości? czy po prostu taki komornik będzie miał to gdzieś? nie bardzo chce mi się przybliżać mu efektów mojej pracy, by udowodnić cokolwiek... sami rozumiecie jak to wygląda, obrzydliwa bezczelność... a przynajmniej ja nie potrafię od tak takiej osobie prezentować czegoś takiego...

dlatego muszę wiedzieć na sto procent jak się w tej sytuacji zachować, czy po prostu poszukać nowego meldunku, czy chować sprzęt u sąsiadów czy co? serio, nie atakujcie mnie za to co napisałem, każdy ma inne życie i niech każdy trzyma swój nos w swojej dziurze...

prawo i sędziowie itd. nie są w stanie realnie ocenić sytuacji czy moja praca kwalifikuje się do konfiskaty czy nie, bo tego zrobić się nie da... więc...cholernie się boję... taka praca to nie jest takie hop siup przecież, a czasem efekty mogą przerosnąć oczekiwania

Ostatnia edycja:
Jeden Grzeszczyk napisał:
Skoro to rozumiesz, to się zmień.

to jest forum prawne, a nie piaskownica, nie masz nic do dodania? to się zamknij...

pilnie potrzebuje konkretnej odpowiedzi, tu chodzi o właściwie pewne źródło utrzymania, tylko wszystko zależy od fanbase'u... no i do tego dochodzi kasa z patreon'a od ludzi co chcą mnie wspierać

będę zarabiać nie w zł a w euro itp. więc kasę powinienem przy sukcesie ogarnąć raz dwa, poza tym wiecie, że fani jednak wspierają...

dlatego chcę wiedzieć jak się zachować...

Ostatnia edycja:
pokopoko21 napisał:
to jest forum prawne, a nie piaskownica, nie masz nic do dodania?

Jak nie pasują wypowiedzi to radcowie prawni i adwokaci czekają na "artystów" dłużników otworem.
Puki co bezczelnością wykazuje się pytający.

ty bezczelny chamie... co za kraj, jednak polacy to najgorszy sort... wrogi sobie naród skaczący wiecznie do gardeł porażka

Na forum prawnym - zgodnie z regulaminem - nie udziela się informacji pomagających łamać obowiązujące prawo. Formalnie zaś przemeldowywanie się, chowanie sprzętu to przestępstwo ścigane z art. 300 kk. Dziękuję za nazwanie mnie najgorszym sortem przy okazji.

łamanie prawa? w sytuacji gdy to prawo NIE DZIAŁA?! ten kraj to porażka, bez odbioru, a ja przesadzam, chodzi mi nie o wszystkich, ale o takich ludzi jak wy...

zamiast doradzić jak sytuację rozwiązać to zachowujecie się jak wszelkie wsiochy co do miasta przyjeżdżają... normalnie to forum to druga elektroda...dawno chyba zatraciło swoją wizję

Powrót