Problem z autem i bankiem

• Autor wątku Autor wątku 4dam80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
4

4dam80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, nawet nie wiem na jakim dziale zapytać dlatego spróbuje tutaj.
Chciałbym zasięgnąć informacji bądź jakiekolwiek wskazówki co należało by zrobić w obecnej sytuacji którą zaraz państwu w pełni przedstawię, szczerze mówiąc kończą mi się pomysły, ale może od początku, w zasadzie sprawa dotyczy moich rodziców a dokładniej auta gdzie właścicielem jest moja mama, współwłaścicielem tata no i bank, a dokładnie "Getin Bank" , auto było kupione nowe w salonie w 2006 roku gdzie mama żeby go kupić musiała wziąść kredyt w/w banku oczywiście wspólnie z tatą, auto nie zostało w pełni spłacone
odsetki rosły z czasem bank sprzedał dług, i krążył to od windykacji do windykacji a bank już nie istnieje, przychodziły co jakiś czas od firm windykacyjnych ponaglenia aż ostatnim czasie dług trafił do komornika, który raczej nie zaspokoi zobowiązania ponieważ mama ma już zajętą emeryturę a dodatkowo jest po udarze więc raczej jest to nie do spłacenia, przez te wszystkie lata gdzie dług był sprzedawany a Getin Bank przestał istnieć nikt do mamy nie przysłał żadnych informacji kto jest teraz współwłaścicielem auta , nawet firmy widykacyjne które domagały się spalenia długu nie pisały nic na temat samochodu.Kilku komorników jakiś czas temu chciało zająć auto bo pisali o udostępnieniu informacji na jego temat, ale finalnie żaden z nich go nie zabrał mimo że jest dostępny od ręki i też nie wiemy dlaczego. A chodzi ogólnie w tym wszystkim o to że obecnie auto nadaje się do ze złomowania, byłem z mamą nie dawno w urzędzie gminy się dopytać co i jak ale w systemie jest nadal współwłaściciel Getin Bank więc nawet nie ma szans żeby go wyrejestrować, a bank już nie istnieje. Auto jest w naszej rodzinie 20 lat i pomimo trudności losu i życia ponieważ niestety auto nie zostało spłacone, do tej pory nikt go nie zabrał,i nikt się o niego nie upomina. Szczerze mówiąc nie wiem co dalej robić, gdzie szukać i jak ogólnie wyjść z tej patowej sytuacji.Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek wskazówkę co należało by zrobić dalej.Z góry dziękuję

pasqudek napisał:
Velo Bank jest następcą Getin Banku
Dziękuję za podpowiedź, kontaktowałem się z bankiem ale oni mi nie pomogą ponieważ nie mają takiej umowy kredytowej u siebie wychodzi na to że nie przejeli współwłasności auta, i teraz nie wiadomo kto to ma gdzie to krąży.😒

Powrót