Problem z bankiem (kasjerka)

• Autor wątku Autor wątku Sofad
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sofad

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam!
Prosiłbym o pomoc czyli jak się zachować.!Opis sytuacji.
Prowadzę firmę i wysłałem pracownika aby wpłacił pieniądze na konto. Przeliczyłem określoną kwotę i przekazałem pracownikowi. Pracownik przeliczył i powiedział że jest ok.!
Poszedł do banku wpłacił w kasie i ok! Otrzymał potwierdzenie na pokwitowaniu pieczątkę.
Dzisiaj rano dzwoni do mnie kasjerka i mówi że jej się nie zgadza i o 1000 zł za mało zostało wpłacone i że trzeba dopłacić że to jet do udowodnienia. i zaprosiła mnie do banku. Nie dam sobie ręki uciąć że kwota była ok ale liczyłem ja osobiście + pracownik ( inaczej by nie wziął pieniędzy) no i na koniec kasjerka która potwierdziła pieczątką. Czyli musiało się by pomylić 3 osoby na jednej kwocie. Ciekawe jakim cudem doszła ze to akurat u mnie. Oczywiście dla mnie to bardzo nieprzyjemna sytuacja i chciałbym zażądać video jeśli to nasz pomyłka to oczywiście dopłacę ale nie mam zamiaru płacić za kogoś. Co wy myślicie o tej sytuacji. Jak to wygląda z punktu prawnego??
Pozdrawiam

Jak to jak to wygląda z punktu prawnego??? masz dowód wpłaty na którym jest pieczątka, data i kwota.... czy kwota, która jest na druku zgadza się z tą jaką przekazaleś pracownikowi i jaką miałeś zamiar wpłacić? Nie zgub druczku i przy sobocie proponuje napij się piwka...

Pozdrawiam.

Oczywiście że mam dowody wpłat z kwotami .! i pieczątką banku . Jeszcze mówi mi że trzeba będzie dopłacić. W sumie to ich sprawa nie moja ale zawsze rusza człowieka taka sprawa.

Jeżeli Pani kasjerce nie zgadza się kasa na koniec dnia pracy to jest jej sprawa... Rzeczywiscie trochę jej szkoda jeżeli podczas liczenia zniknął jej 1000zł Rozumiem, że chce żeby ktoś pokrył jej "pomyłkę". Ty się nie przejmuj nie masz czym.
A co też jest możliwe pani kasjerka może w taki sposób chcieć sobie dorobić...

Lepiej rozmawiać z jej przełożonym w przypadku jakichkolwiek problemów. I pamiętaj nikomu nie oddawaj druczku wpłaty(A najlepiej sobie skseruj i im pokazuj tylko ksero to twój jedyny dowód)....

Powrót