problem z bankiem

• Autor wątku Autor wątku majka7339
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majka7339

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Rok temu staralismy się z mężem o kredyt w banku x , w chwili kiedy kredyt został przyznany pani poinformowała nas ,że kwota nie zostanie wypłacona w całości tylko bedziemy ją wypłacać przez 7 dni w bankomacie. Gotówka była nam niezbędna w całości w związku z czym zrezygnowalismy z kredytu niepodpisując umowy .W tej chwili okazuje się że ten kredyt wykazuje nam w BIK-u (Biuro Informacji Kredytowej) . Pani w baku x stwierdziła że tak posiadamy zadłużenie i kredyt sam się spłaca , kazała nam napisać reklamacje "ponieważ takie sytuacje nie są żadkością w banku x"- stwierdziła. Zupełnie nie wiem jak napisać reklamacje skoro nie mam żadnych danych tego kredytu , nie mam umowy ponieważ, nie była podpisana

Jeżeli państwo nie podpisaliście umowy i nie otrzymaliście swojego egzemplarza umowy nie ma i nie ma kredytu, nalezy poprosić Bank o okazanie egzemplarza umowy gdzie widnieją państwa podpisy i PISEMNIE zgłosić zamknięcie kredytu w systemie bankowym i systemie BIK, gdybyście państwo podpisali umowe mieliście 10 dnia na odstąpienie od niej i rezygnację z kredytu , Bank musi wam udowodnić podstawę na której zgłosił dane do BIK.

Dziękuję za porade:)

Powrót