Problem z biurem pośrednictwa pracy- Holandia

• Autor wątku Autor wątku kalisiuk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kalisiuk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, nazywam sie Grzesiek. Wraz z dziewczyną w maju wyjechaliśmy do pracy w Holandii, pośrednikiem jest firma OTTO. Mam zastrzeżenia co do naszych wyplat i paru innych spraw. Z pierwszego solarisu zostal mi odliczony koszt transportu(70E) oraz 60E za karte dzeki ktorej bede mogl wejsc do swojego zakladu pracy i wowczas moj solaris to bylo 90E przy przepracowanych 115h. Z drugiego solarisu nie odliczano mi nic a za 130h przepracowanych otrzymalem 140E.:rolleyes: Wychodzi wiec na to ze zarobilem wiecej w miesiacu w ktorym mialem mniej godzin! (moja dzeiwczyna oba solarisy miala ujemne!) W ubieglym tygodniu w pracy rozcielem palca łącznie z paznokciem, zglosilem ten fakt i jestem na zwolnieniu. Nakazano mi jechac do lekarza lecz firma OTTO za taka przysluge chce ok 80E wiec przy takich solarisach zwyczajnie mnie na to nie stac.. Na wlasna reke zorganizowalem sobie transport lecz okazalo sie ze Polski lekarz jest na urlopie a Pani od zwolnien chorobowych powiedziala ze nie zostana mi wyplacone zadne pieniadze. Chciałbym znalezc kogos kompetentnego kto przyjrzał by sie naszym solarisom i cała reszta. Z gory bardzo dziekuje za odpowiedz.

Najlepiej mieć jednak indywidualną polisę ubezpieczeniową, wówczas nie musisz być zależnym od Twojego pracodawcy.
Jeżeli chodzi o tzw. chorobowe, to musisz wyjaśnić z pracodawcą lub sprawdzić swoją umowę o pracę, tam powinno być zapisane jakie świadczenia przysługują Ci w przypadku zachorowania, czy otrzymujesz świadczenia czy też nie.

A czy znacie osobę, firmę która zajęłaby się tą sprawą?

Powrót